Jiu-Jitsu

Jiu-Jitsu is een zeer effectieve vorm van zelfverdediging. Jiu-Jitsu betekent “De zachte kunst”. Het is een van de oudste verdedigingssporten afkomstig is uit Japan. In de zelfverdediging wordt veel gebruik gemaakt van Jiu-Jitsutechnieken. Een principe bij Jiu-Jitsu is “meegeven om te overwinnen”.
Een Jiu-Jitsuka leert zich verdedigen tegen zowel gewapende als ongewapende aanvallers. Hij maakt hierbij gebruik van o.a. trap- en stoottechnieken, werptechnieken, klemtechnieken, houdgrepen, verwurgingen etc. Met Jiu-Jitsu als zelfverdediging leg je al snel een basis om je te leren verdedigen.

iuhs

Voor wie is Jiu-Jitsu geschikt?

Jiu-Jitsu is geschikt voor zowel kinderen als voor volwassenen. Door de technieken die gebruikt worden is een minimale leeftijdsgrens van ongeveer 10 jaar gesteld om Jiu-Jitsu te kunnen beoefenen. Jiu-Jitsu is uitermate geschikt voor kinderen die wat terughoudend of verlegen zijn. Zij leren tijdens de trainingen om assertief te reageren en zullen meer zelfverzekerdheid uitstralen. Kinderen die druk zijn, kunnen tijdens de training hun energie goed kwijt. Op deze manier leren de kinderen met elkaar en van elkaar.

Wat heb ik nodig voor de Judotraining?

Voor de Jiu-Jitsutraining heb je een Jiu-Jitsugi nodig. Voor een proefles is sportkleding voldoende. Bij Team Coolen zijn pakken te verkrijgen in alle soorten en maten vanaf € 35,-. Informatie over prijzen krijgt u via info@teamcoolen.nl

Examens:

Twee maal per jaar worden er clubexamens gehouden. Tijdens deze examens kunnen de Jiu-Jitsuka’s een nieuwe band of slip verdienen op weg naar de zwarte band. De examens zijn voor het publiek toegankelijk. Deelname aan het examen is inbegrepen bij de contributie.

Wedstrijden:

Elk jaar worden clubkampioenschappen Jiu-Jitsu Fighting System gehouden. Deelname aan het toernooi is inbegrepen bij de contributie.

Wat voor groepen zijn er allemaal?

Bij Team Coolen zijn zes Jiu-Jitsugroepen met elk een andere samenstelling. Er wordt op maandag en vrijdag Jiu-Jitsutraining verzorgd. In deze groepen is voor iedereen de mogelijkheid om op zijn/haar eigen niveau te trainen.  De mogelijkheid om vaker per week te trainen of Jiu-Jitsu te combineren met een andere sport behoort tot de mogelijkheden.