Peuterjudo

Peuterjudo is een bewegingsvorm die speciaal is ontwikkeld door Team Coolen voor kinderen van ongeveer 3 tot 5 jaar. In deze 30 of 45 minuten durende les ontwikkelen de kinderen spelenderwijs zowel psychomotorische als sociale vaardigheden. Voorbeelden van de psychomotorische oefeningen zijn rennen, springen, rollen, vallen, duwen, trekken etc. Door Judo gerelateerde oefenstof leren de kinderen om te gaan met fysiek contact. De kinderen leren hierdoor beter voor zichzelf op te komen of juist rekening te houden met andere kinderen.
De docenten bieden een gevarieerd lesprogramma aan waarin de kinderen veel bewegen in een training die aansluit bij hun belevingswereld. Peuterjudo is uniek in de omgeving van Oisterwijk.

Voor wie is peuterjudo geschikt?

Peuterjudo is geschikt voor alle kinderen van 3 tot 5 jaar. De oefenstof die wordt aangeboden sluit uitstekend aan bij kinderen met afwijkend psychomotorisch en/of sociaal gedrag. Contact met een kinderfysiotherapeut en toezicht van een (ortho)pedagoog behoort tot de mogelijkheden. Vanuit de Peuterjudogroep, stromen de kinderen vanzelf door naar een andere Judogroep.

Wat heb ik nodig voor de Judotraining?

Voor de Judotraining heb je een Judogi nodig. Voor een proefles is sportkleding voldoende. Bij Team Coolen zijn Judopakken te verkrijgen in alle soorten en maten vanaf € 25,-. Informatie over prijzen krijgt u via info@teamcoolen.nl

Examens:

Twee maal per jaar worden er clubexamens gehouden. Tijdens deze examens kunnen de kinderen een nieuwe band of slip verdienen op weg naar de zwarte band. De examens zijn voor het publiek toegankelijk. Deelname aan het examen is inbegrepen bij de contributie.

Wedstrijden:

Elk jaar worden clubkampioenschappen gehouden. Team Coolen organiseert ook het Najaarstoernooi waarbij Judoka’s van andere clubs worden uitgenodigd. Tijdens deze wedstrijden staat kennismaking met de Judosport, plezier en succeservaring centraal. Meedoen is belangrijker dan winnen. Deelname aan het toernooi is inbegrepen bij de contributie.

Wat voor groepen zijn er allemaal?

Team Coolen heeft vier Peuterjudo groepen met elk een andere samenstelling. Bij de plaatsing van uw zoon/dochter in één van deze groepen wordt onder andere rekening gehouden met leeftijd, gewicht, psychomotorische ontwikkeling en sociale ontwikkeling. Vanuit een Peuterjudo groepen stromen de kinderen door naar een “echte” Judogroep. Er worden op maandagmiddag, woensdagmiddag en zaterdagochtend trainingen Peuterjudo verzorgd. Er is tevens de mogelijkheid om meerdere trainingen per week te volgen.