Doel wedstrijdselectie Team Coolen

 • Doel is een team te zijn waarin Judoka’s zitten die fanatiek zijn in hun sport en op een bepaalde manier willen trainen. Van een Judoka in de wedstrijdselectie wordt verwacht dat hij/zij deelneemt aan de wedstrijden op en buiten de club.
 • Belangrijk is dat voor iedereen de mogelijkheid wordt geboden om te presteren op zijn/haar eigen niveau en te allen tijden kan blijven ontwikkelen op de training waarbij plezier een belangrijke factor is.

 

Deelname aan wedstrijden en trainingen

Grofweg hebben we drie groepen wedstrijdjudoka’s op onze club:

 1. Judoka’s die graag fanatiek willen trainen maar slechts aan D toernooien deelnemen. Er zijn uiteenlopende redenen waarom zij niet deelnemen aan andere toernooien. Doel voor deze Judoka’s is succes beleven op D toernooien waardoor zij kunnen instromen op C toernooien.
 2. Judoka’s die deelnemen aan D en C toernooien. Judoka’s nemen regelmatig deel aan wedstrijden waarin een goede afstemming wordt gezocht tussen D en C toernooien. Doel van deze groep is succes beleven op D en C toernooien waardoor zij kunnen instromen op B toernooien.
 3. Judoka’s die deelnemen aan B en A toernooien in binnen- en buitenland. 

 

 Trainingen

 • Judoka’s in de wedstrijdselectie trainen minimaal twee (liefst drie) maal per week
 • Judoka’s in de wedstrijdselectie nemen zoveel als mogelijk deel aan de wedstrijdtrainingen op dinsdag en donderdag.
 • De trainingen op dinsdag en donderdag hebben de voorkeur boven de trainingen op een andere dag.
 • De Judoka’s dienen in een reguliere groepen te trainen om op niveau te blijven voor hun band en slipexamens.

 

Arrangement wedstrijdtrainingen

De Judoka’s in de wedstrijdselectie betalen een jaarlijkse bijdrage van € 180,-.  Voor Judoka’s vanaf 16 jaar oud is de jaarlijkse bijdrage € 192,-. Voor dit bedrag worden de wedstrijdtrainingen georganiseerd. Naast dit arrangement heeft de Judoka een lidmaatschap bij Team Coolen voor één training per week maar mag hij onbeperkt aan alle sporten deelnemen.

 

Randvoorwaarden voor deelname aan de wedstrijdselectie

 • De Judoka in de wedstrijdselectie is het uithangbord van de club. Hij/zij zorgt dus zowel op als buiten de club voor een juiste houding en gedrag.
 • De Judoka in de wedstrijdselectie kan een trainingspak en sporttas van de club bestellen. Er zijn op dit moment nog verschillende trainingspakken en sporttassen op voorraad die voor een aantrekkelijke prijs kunnen worden besteld.  
 • De Judoka in de wedstrijdselectie kan van maandag t/m zaterdag trainen in alle groepen die voor hem/haar geschikt zijn.
 • De Judoka in de wedstrijdselectie dient lid te zijn van de Judo Bond Nederland zodat hij kan deelnemen aan toernooien buiten de club. Om lid te worden van de JBN kun je terecht op http://www.jbn-zuidnederland.nl/ Op de rechterzijde van de pagina kun je aanmelden. Het aansluitnummer van Team Coolen is: D2SL59A