Judo

Wat is Judo?

Judo is een spel van aanval en verdediging welke in 1882 is ontworpen door Jigoro Kano. Het is één van de meest bekende Budo sporten ter wereld. In Nederland heeft Judo haar bekendheid te danken aan de successen van o.a. Anton Geesink en Wim Ruska.
Tijdens de Judotrainingen leert een Judoka werptechnieken te maken en een andere Judoka op de grond te controleren. Hiervoor leert de Judoka verschillende controletechnieken zoals; houdgrepen, armklemmen* en omstrengelingen*. (* vanaf 12 jaar)

Tijdens de Judotrainingen worden zowel psychomotorische als sociale vaardigheden ontwikkeld. Het pedagogische aspect staat bij Team Coolen hoog in het vaandel. Respect voor de ander en rekening houden met een ander vinden wij erg belangrijk.

Voor wie is Judo geschikt?

Judo is geschikt voor zowel kinderen als voor volwassenen. Judo is ook uitermate geschikt voor kinderen met afwijkend psychomotorisch en/of sociaal gedrag. Drukke kinderen kunnen tijdens de training hun energie prima kwijt en leren om te gaan met kinderen die wat meer terughoudend zijn. Deze kinderen leren op hun beurt assertief te reageren. Op deze manier leren de kinderen met elkaar en van elkaar.

Examens:

Twee maal per jaar worden er clubexamens gehouden. Tijdens deze examens kunnen de Judoka’s een nieuwe band of slip verdienen op weg naar de zwarte band. De examens zijn voor het publiek toegankelijk. Deelname aan het examen is inbegrepen bij de contributie.

Wedstrijden:

Team Coolen organiseert veel toernooien. De Clubkampioenschappen en Team Coolen Open Judo zijn toernooien waaraan alle Judoka’s van Team Coolen gratis deel kunnen nemen.
Er zijn verschillende toernooien in de buurt waaraan de Judoka’s van Team Coolen kunnen deelnemen. Team Coolen heeft een wedstrijdselectie. De wedstrijdselectie heeft een special wedstrijdtraining op dinsdag en donderdag.

Aanmelden voor toernooien kan via http://www.teamcoolen.nl/aanmeldingen-toernooien/

Wat voor groepen zijn er allemaal?

Bij Team Coolen zijn allerlei verschillende Judogroepen op vijf locaties. Elke groep heeft een andere samenstelling. Er wordt op alle dagen behalve zondag Judotraining verzorgd. In deze groepen is voor iedereen de mogelijkheid om op zijn/haar eigen niveau te trainen. Er is tevens de mogelijkheid om meerdere trainingen per week te volgen of de Judosport te combineren met een andere sport bij Team Coolen.