Geschiedenis Team Coolen

Op 3 november 2000, begon Vincent samen met een vriend, Pieter Roksnoer onder de naam ‘Budo Sport Oisterwijk’ een sportschool. Vincent gaf Jiu-Jitsutraining aan volwassenen en Pieter hielp hem met de randzaken en hij nam deel aan de trainingen. Ongeveer 3 jaar lang werd op vrijdagavond en later ook op dinsdagavond Jiu-Jitsutraining gegeven.
In maart 2004 startte Vincent een jeugdgroep Jiu-Jitsu. Dit was een groep voor kinderen van 10 t/m 15 jaar oud. In die periode was Vincent ook als Judotrainer werkzaam bij Chön-Ji-Kwan Martial Arts Centre Uden. In die tijd is er een samenwerkingsverband gesticht tussen Vincent Coolen en Frans van Boxtel van Chön-Ji-Kwan Uden. Budo Sport Oisterwijk ging verder onder de naam CJK Oisterwijk.

In augustus 2004 gaf Vincent zijn laatste Judolessen in Uden waarna hij in september 2004 begon met zijn eerste Judolessen in Oisterwijk.
 Freek Liekens benaderde Vincent en wilde hem graag helpen met het verzorgen van de Judolessen. Freek was een Judoka met veel wedstrijdervaring op zowel nationaal als internationaal niveau. Hij had een jaar eerder door een zware blessure afstand genomen van de het wedstrijdjudo.
 Het aantal deelnemers tijdens de Judotrainingen op zaterdag groeide erg hard en verschillende Judoka’s gaven na verloop van tijd aan dat zij graag twee maal per week wilden komen trainen. In september 2006 startte er op woensdag twee Judogroepen onder leiding van Freek Liekens en Ruud van Haaren. Laatstgenoemde trainde al enkele jaren voor Jiu-Jitsu en had een verleden als Judoka in zijn woonplaats Moergestel. Vanaf dat moment bleven de groepen groeien wat vroeg om extra trainingsgroepen, extra docenten en extra ruimte.

Op 30 september 2011 heeft CJK Oisterwijk de Dojo bij SportArena Oisterwijk in gebruik genomen. In maart 2012 werd gestart met Braziliaans Jiu-Jitsu, Boxercise en Boksen.  Omdat er al lange tijd werd nagedacht over een nieuwe naam voor de club, was dit het moment om de sportschool om te dopen tot Team Coolen.